Відбулися чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочиння

Відбулися чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочиння13 лютого 2018 року, з благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварського, відбулись чергові збори духовенства Першого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ.

Очолив збори благочинний протоієрей  Димитрій Денисенко. Благочинний розказав священству благочиння про нараду духовенства Київської області, яка була проведена 9 лютого в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Захід було присвячено 100-річчю від дня смерті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького.

Благочинний передав усім присутнім подяку Предстоятеля Української Православної Церкви за гідне несення свого служіння та заклик наслідувати приклад жертовного пастирства священномученика Володимира перед лицем сучасних викликів, що стоять перед канонічною Церквою.

Далі, отець Димитрій довів до відома священиків питання, що розглядались на зборах благочинних Бориспільської єпархії, які очолив владика Антоній.

На зборах обговорювалися поточні питання єпархіального життя:

  • щодо підготовки до днів Великого Посту
  • служіння соборних Передосвячених Літургій
  • служіння Чину Пасії на приходах  та соборного служіння в кафедральному соборі Бориспільської єпархії
  • щодо розвитку соціального  та молодіжного служіння
  • ряд поточних питань відносно документації та організації парафіяльного життя
  • звершення загальної сповіді духовенства благочиння.

Також отець-благочинний окреслив план діяльності протягом року, поставив питання про православне сприйняття тих викликів, які ставить перед Церквою сьогодення та проаналізував завдання, які стоять нині перед кожним священнослужителем, наголосивши на необхідності активної позиції духовенства на парафіях.

Наостанок, отець Димитрій подякував священству за служіння та побажав Божої допомоги  у подальших трудах на парафіях під час Великого посту.