Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії

Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії22 квітня 2018 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, святих жон-мироносиць парафії Бориспільської єпархії провели святкові просвітницькі заходи, під час яких привітали віруючих жінок з їхнім святом.

В Свято-Пантелеімонівському храмі міста Яготин було відслужено святкову Божественну Літургію. До Світлої Пасхи Христової та з нагоди дня православної християнки в нашому храмі пройшов святковий концерт присвячений усім жінкам. Урочистий захід приготували вихованці та вчителі недільної школи, що діє при храмі. Діти з натхненням показали виставу "Подорож до Спасителя" розповідали вірші та співали пісень. На завершення настоятель храму протоієрей Рустік Романій щиро привітав дітей, матерів та жінок зі святом, побажав усім миру, достатку, злагоди, миру та єдності. Наостанок, настоятель подарував жінкам квіти, а дітям роздав солодощі. Завершилося святкування смачним частуванням.

Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії

В храмі священномученика Власія с.Коржі Баришівського району відбулась Божественна Літургія, під час якої також відбулась молитва за мир в Україні.
По закінченні богослужіння, протоієрей Миколай виголосив проповідь, в якій розповів про величний подвиг та жертовну любов жінок-мироносиць, наголосивши на тому що в наш кожна православна жінка уособлює собою образ мироносиці.
Дуже приємно, що цього року на прохання отця Миколая до храму прибули в цей святковий день директор ЗОШ с.Коржі, Кудюкіна Ю.В. та учні, які в віршах та піснеспівах на пасхальну тематику привітали прихожан. Після цього настоятель храму, отець Миколай подякував директору школи і учням за привітання та вручив їм солодкі подарунки.
В кінці священик привітав всіх жіночок зі святом, вручивши кожній квіточку та просфору в знак поваги та любові до них.

Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії 

Вже стало доброю традицією Свято-Михайлівської парафії села Катюжанка Вишгородського району на третю неділю після Пасхи, коли Церква святкує пам'ять святих Жінок-мироносиць, вітати прихожанок храму з православним жіночим днем. Після завершення Божественої Літургії всі присутні зібралися у приміщенні недільної школи, де на них вже чекали вихованці з чудовим Пасхальним концертом. По завершені якого, отець настоятель звернувся до "мироносиць" з теплими словами привітання з цим прекрасним днем. Далі спілкування продовжилося за чаюванням, під час якого наймолодші вихованці подарували кожній жінці квіти.

Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархіїСвято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії

 

У селі Світильня Броварського району священик організівав свято Жінок-мироносиць для всього села.

Свято Жінок-мироносиць на парафіях єпархії