Духовенство Березанського благочиння взяло участь у перезахороненні останків невідомих солдат Другої Світової війни

Духовенство Березанського благочиння взяло участь у перезахороненні останків невідомих солдат Другої Світової війниЗавдяки наполегливій праці Березанської групи Союзу Пошукових загонів України невідомі солдати не залишились забутими. Сьогодні останки п’яти невідомих солдатів Другої Світової війни були перезахороненні в м. Березань.

Мільйони – в братських могилах, мільйони тих, чиє життя насильно забрала війна. Мільйони християнських душ дивляться з небес за своїми дітьми, онуками і правнуками. Чин перезахоронення невідомих солдатів очолив благочинний Березанського округу, архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні протоієрея Сергія Тарана, настоятеля Михайлівського храму м.Березань, ієрея Димитрія Бондаря, настоятеля Свято-Успенського храму м.Березань та дикона Володимира Формазюка, клірика Київської єпархії.

В цей день душі п’яти невідомих солдатів об’єднали березанську громаду у спільній молитві в одну велику родину. Кожен, хто був присутній на захороненні, у скорботі схилив голову в пам’ять про загиблих у Другій Світовій війні, кожна принесена квітка, була з шаною покладена на могилу, кожна сльоза, що скотилась з очей, була щирою.

Сьогоднішній день – є Днем Великої Пам’яті, в який ми із вдячністю і великою шаною згадуємо усіх загиблих за нашу свободу.

 Духовенство Березанського благочиння взяло участь у перезахороненні останків невідомих солдат Другої Світової війниДуховенство Березанського благочиння взяло участь у перезахороненні останків невідомих солдат Другої Світової війниДуховенство Березанського благочиння взяло участь у перезахороненні останків невідомих солдат Другої Світової війни