Із храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертви

Із храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертвиВ ніч з 5 на 6 листопада з Свято-Покровського храму в селі Плоске Броварського району Київської області невідомі винесли три старовинні ікони, грошові пожертви з двох сейфів та коштовні прикраси з чудотворного образу Божої Матері, залишені вдячними парафіянами. Про це повідомляє СПЖ.

Як розповів настоятель храму протоієрей Микола Сидоренко, ікони забрали вибірково – викраденим святиням не менше ста років. Рамки від ікон злодії кинули в церкві.

 «Слава Богу, що вони не торкнулися престолу, – поділився батюшка. – Там лежало Євангеліє, якому 200 років».

 На місце події був викликаний наряд поліції і кінологи, проте слідство поки не дало яких-небудь результатів.

 «Ми навіть до слідчого не могли додзвонитися, вже два дні минуло, – зазначив отець Микола. – Вони приїхали, пройшлися по території, взяли відбитки пальців, на цьому поки все. Сьогодні я сам дзвонив слідчому, він говорить "Я вам, батюшка, передзвоню". Якось трохи неправильно все це... Ніхто нічим не займається».

Із храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертвиІз храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертвиІз храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертвиІз храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертвиІз храму в селі Плоске викрали стародавні ікони та пожертви