Відбулися збори духовенства Березанського благочиння

Відбулися збори духовенства Березанського благочинняСаме за цим уставом від XV століття живуть всі Православні Церкви. Життєвий приклад святого Сави став зразком для наслідування. Ще за життя преподобний мав на стільки багато учнів і послідовників, що до Лаври святого Сави відносилося близько 500 чернечих спільнот Палестини та Близького Сходу. Нетлінні мощі преподобного, котрі зберігаються у його монастирі із суворим уставом й до сьогодні свідчать про його святість.

Напередодні свята духовенство разом із благочинним звершило Всенічне бдіння. У сам день свята богослужіння розпочалося із читання акафісту преподобному Саві Освяченому. Божественну Літургію очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духовенства благочиння. Після читання Євангелія із проповіддю звернувся настоятель храму на честь ікони Божої Матері Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе ієрей Ілля Ляшик. Священик розповів про житіє та подвиг преподобного та закликав у дні Різдвяного посту особливо уподоблятись чеснотам святого. За богослужінням була піднесена молитва за єдність Церкви Христової.

Після Літургії отець Назарій привітав духовенство та віруючих зі святом та побажав ревності по Бозі й точності у виконанні Уставу Православної Церкви, який до нас дійшов від преподобного Сави.

По завершенні богослужіння відбулися збори духовенства Березанського благочиння. На початку архімандрит Назарій привітав настоятеля Свято-Успенського храму міста Березані ієрея Димитрія Бондара із десятиліттям дияконської хіротонії, котре виповнилося 14 грудня. Отець-благочинний доніс до відома священнослужителів інформацію відносно рішення Священного Синоду УПЦ від 17 грудня цього року. Були заслухані звіти по діяльності благочиння, офіційного веб-сайту, газети “Березанський церковний вісник”, відеоканалу на YouTube та парафій протягом 2018 року. У ході зборів були розглянуті плани що до проведення заходів до Дня святого Миколая та Різдва Христового у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на території благочиння. Наостанок отець Назарій привітав духовенство із наступаючими святами та побажав твердості віри і допомоги Божої у новому році.

Відбулися збори духовенства Березанського благочинняВідбулися збори духовенства Березанського благочинняВідбулися збори духовенства Березанського благочинняВідбулися збори духовенства Березанського благочиння

Останні новини