Відбулися Сповідь та збори духовенства Баришівського благочиння

Відбулися Сповідь та збори духовенства Баришівського благочиння24-го грудня 2018-го року в Свято-Успенському храмі смт Баришівки настоятелі церков Баришівського благочиння зібралися, щоб відзвітуватися за проведену роботу на парафіях протягом року. Священики в 2018-му році, крім звершення уставних богослужінь в своїх храмах, брали участь в громадських заходах з нагоди церковних, національних та державних свят. Особливу увагу панотці приділяють  молодому поколінню, тому і відвідують виховні та навчальні заклади з нагоди православних свят або просто для бесіди. Слід зауважити, про тісну співпрацю районної бібліотеки для дітей з парафіями Баришівського благочиння. При кількох храмах діють недільні школи, де сам священик або вчитель християнської етики проводять заняття.

Священики разом з парафіянами стурбовані військовим конфліктом на сході України, а також ситуацією в Азовському морі. Кожної літургії чи молебню духовенство і миряни підносять молитви за мир в Україні і за українських воїнів. Крім молитовної опіки, священики неодноразово протягом року збирали гуманітарну допомогу нашим захисникам і через волонтерів передавали  її на Схід.

Також священики організовували паломницькі поїздки, брали участь в хресних ходах. Три священики Баришівського благочиння разом із педагогами взяли участь в краєзнавчій експедиції до Стеблева - батьківщини українського письменника і богослова Івана Нечуя-Левицького. 

Благочинний церков Баришівського церковного округу протоієрей Любомир Біляк загострив увагу священиків на ту ситуацію, що склалася в світовому Православ'ї з приводу створення в Україні Помісної Православної Церкви. Отець-благочинний зобов'язав настоятелів донести рішення Синоду Української Православної Церкви стосовно Об'єднавчого собору, який відбувся в Києві в Софіївському соборі 15-го грудня 2018 року. 

Протоієрей Іоанн Омельчук настоятель Свято-Троїцької церкви с. Пасічна запросив священиків з вірянами до себе на парафію на Різдвяний концерт, який має відбутися 8-го січня 2019-го року о 16:00.

І традиційно для священиків Сповідь провів духівник Баришівського благочиння протоієрей Михаїл Макеєв.

Відбулися Сповідь та збори духовенства Баришівського благочинняВідбулися Сповідь та збори духовенства Баришівського благочиння