Клірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній Церкві

Клірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній Церкві1 лютого 2019 року, у храмі на честь святого великомученика і цілителя Пантелеймона м. Яготин під головуванням Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулися збори духовенства Згурівського і Яготинського Бориспільської єпархії.

У зборах взяли участь секретар єпархії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, благочинний Яготинського округу протоієрей Рустік Романій, благочинний Згурівського благочиння протоієрей Василій Богодеєв, духівник Згурівського благочиння протоієрей Василій Богодєєв, духівник Яготинського благочиння протоієрей Сергій Кисельов, настоятелька монастиря на честь Успіння Божої Матері с.Райківщина ігуменя Наталія Богодеєва та духовенство обох благочинь.

Під час зборів священнослужителі обговорили події, що відбуваються в церковному житті України, і дали негативну оцінку втручанню державних, політичних та інших сил у церковні питання.

Духовенство провело порівняльний аналіз Томосу про надання автокефалії ПЦУ і Грамоти (Томосу) Святішого Патріарха Алексія II від 27 жовтня 1990 року, якою була надана Українській Православній Церкві незалежність і самостійність в її управлінні. Також розглянули лист Патріарха Московський і всієї Русі Алексія II (грудень 1993 р.) міністру юстиції України В. Онопенку, в якому Патріарх говорить, що УПЦ має права на все рухоме й нерухоме церковне майно в межах України і на яке Моковський патріархат не претендує.

Під час зустрічі владика відповів на численні питання священиків.

Наприкінці засідання клірики прийняли спільне рішення про підтримку постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, а також висловити свою вірність Української Православної Церкви і підтримку її Предстоятелю, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Клірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній ЦерквіКлірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній ЦерквіКлірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній ЦерквіКлірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній ЦерквіКлірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній ЦерквіКлірики Згурівського і Яготинського благочинь висловили вірність Українській Православній Церкві