Віруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини

Віруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини18 лютого 2019 року за церковним календарем вшановується пам'ять святителя Феодосія,  архієпископа Чернігівського, чудотворця. Рано-вранці цього дня віруючі зібралися у Свято-Благовіщенському храмі Березані, щоб звершити молебень перед початком паломництва. Богослужіння звершив ієрей Димитрій Бондар та благословив усіх на подорож. Отож, вирушили паломники у напрямку Чернігова, щоб вшанувати святителя Феодосія та вклониться численним святиням стародавнього міста.

Очолив паломництво чтець Артемій Згурський. Прибули до Свято-Троїцького кафедрального собору перед самою Літургією, за якою всі молилися та сподобилися причаститися. Собор був переповнений місцевими богомольцями та багатьма паломники, котрі також приїхали  до Чернігова. Божественну літургію звершили Високопреосвященніший митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Високопреосвященніший Роман, архієпископ Конотопський і Глухівський, та Високопреосвященніший Климент, архієпископ Ніжинський і Прилуцький.

Архієреям співслужили священнослужителі собору та єпархії, а також гості в священному сані. Після прочитання Євангелія архієпископ Климент звернувся до пастви з проповіддю. Після відпусту архієреї та духовенство звершили молебень святителю Феодосію. Після цього віруючі мали змогу вклонитися мощам святого.

Також паломники  вклонилися мощам святителя Філарета Чернігівського та преподобного Лаврентія Чернігівського, котрі знаходяться у соборі.

Опісля віруючі відвідали Свято-Успенський Єлецький монастир, де вклонилися Єлецькій іконі Божої Матері. За місцевою традицією обителі всіх паломників по спині хрестоподібно постукують ціпком преподобного Лаврентія.

На зворотному шляху березанці заїхали до Данівського Свято-Георгіївського жіночого монастиря, де мали змогу вклонитися чудотворній іконі Божої Матері "Аз есмь с вами и никтоже на вьі". Завершилося паломництво подячною молитвою до Бога.

 Віруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини

Віруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини

Віруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини

Віруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь ЧернігівщиниВіруючі Березані звершили паломництво до святинь Чернігівщини

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31