Цього тижня злодії обікрали ще два храми Бориспільської єпархії

Цього тижня злодії обікрали ще два храми Бориспільської єпархіїЗа повідомленням Національної поліції Київської області в ніч на 29 травня на території Бориспільської єпархії злодії обікрали два храми.

У храмі на честь святителя Миколая селища Калита Броварського району злочинці викрали срібні хрестики, грошові пожертви та стародавні ікони, які датовані XVII та початком XIX століть.

У храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього села Любимівка Вишгородського району крадії викрали 5 ікон, дві з яких датовані кінцем XIX та початком XX століття.

В обох випадках у храмах не були встановлені охоронні системи, тому зловмисники з легкістю проникли в середину шляхом злому замків.

Наразі поліція проводить слідчі дії, спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до даних злочинів.

Як повідомлялося раніше, в ніч із 23 на 24 травня відбулося проникнення у храм на честь святого князя Олександра Невського села Ярешки Березанського благочиння (Баришівський район), де зловмисники зрізали замки, зайшли до церкви, де зняли зі стін 2 ікони.  Наступної ночі невідомі з метою пограбування розбили вікно та спиляли ґрати вікна у пономарці храму Різдва Іоанна Предтечі сусіднього села Лехнівки Березанського благочиння (Баришівський район).

 Цього тижня злодії обікрали ще два храми Бориспільської єпархіїЦього тижня злодії обікрали ще два храми Бориспільської єпархії