ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої Параскеви

ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиВ 10-ту п’ятницю після Пасхи священники Яготинського благочиння звершили чин малого освячення води та акафіст великомучениці Параскеві. Очолив богослужіння благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій.

По завершенні молебню священники звершили поминальну літію за спочилим Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром (Сабоданом).
 
Джерело цілющої води славиться здавна своєю чудотворною силою. Ця криничка є місцевошанованою святинею Яготинщини. Точно невідомо, коли люди почали її шанувати, проте є свідчення, що в старі козацькі часи приходили наші предки до цього цілющого ключа.

За часів комуністичного режиму богоборча влада неодноразово засипала джерельце перегноєм, переорювала дороги до нього. Але православні священики та віруючі люди щоразу розчищали криничку і зберегли її для нащадків. Джерело знаходиться неподілік с. Трубівщина.

Традиційно в цей день вода освячується і в с. Фарбоване. Освячення звершив благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій. Джерело присвячене Матері Божій.

ЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освячення води на джерелі святої Параскеви