Анонс урочистостей 1031-ї річниці Хрещення Русі: розклад, трансляції

Анонс урочистостей 1031-ї річниці Хрещення Русі: розклад, трансляції

27 і 28 липня з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Русі та дня пам’яті святого благовірного князя Володимира в Києві відбудуться урочисті Богослужіння та традиційний Всеукраїнський Хресний хід.

27 липня, після молебну за мир в Україні, який очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій на Володимирській гірці, тисячі православних українців з чудотворними іконами та мощами святих з молитвою пройдуть центральними вулицями столиці в Києво-Печерську Лавру.

Молебень на Володимирській гірці розпочнеться о 13:00. Великий хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської обителі — о 13:30.

Після завершення Хресного ходу на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершено всенічне бдіння.

28 липня о 9:00 урочисту Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні сонму архієреїв.

Про те, як краще дістатися до Києва з єпархій УПЦ дізнавайтеся у священників на своїх парафіях.

Ті, хто не зможе в цей час бути присутнім на урочистостях, матимуть можливість долучитися до спільної молитви за допомогою прямої трансляції на телеканалі «Інтер»:

27 липня

13:00 — пряма трансляція молебну на Володимирській гірці та Хресного ходу з чудотворними іконами

28 липня

09:00 — Божественна літургія в Києво-Печерській Лаврі.

Також 27 липня телеканал «Інтер» покаже об 11:00 документальний проект «Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття», а о 12:15 — ексклюзивне інтерв’ю Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.