Віруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святиням

Віруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямЗ благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, выруючі Березанського благочиння звершили паломницьку поїздку до монастирів Західної України.

Пізно ввечері 4 серпня 2019 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані молебень перед початком подорожі звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко). Після богослужіння віруючі Березані на чолі із архімандритом Назарієм та ієродияконом Никоном вирушили до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Вранці 5 серпня в день пам'яті Почаївської ікони Божої Матері паломники помолилися за Божественною Літургією у Преображенському соборі Почаївської Лаври та причастилися Святих Христових Таїнств. Цього дня Літургію очолив Предстоятель Української Православної Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні сонму архієреїв та численного духовенства. Після Літургії богомольці вклонилися Чудотворній Стопі Пресвятої Богородиці, мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських та іншим святиням монастиря. Також цього дня березанці відвідали братське кладовище Почаївської Лаври та Свято-Духівський скит. 

Наступного дня, 06 серпня, в день пам'яті святих благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба, паломницька група молилася за богослужінням у Свято-Успенському Кулівецькому чоловічому монастирі Чернівецької єпархії. З благословення намісника обителі Преосвященнішого Веніаміна, єпископа Хотинського, Божественну Літургію у монастирському храмі на честь преподобного Кукші Одеського очолив архімандрит Назарій у співслужінні братії та ієродиякона Никона (Згурського). Після богослужіння  віруючим була запропонована екскурсія монастирем. У другій половині дня паломники відвідали Хрещатицький Іоанно-Богословський чоловічий монастир, де занурилися у води древнього цілющого джерела. 

07 серпня у день Успіння святої праведної Анни віруючі березанці відвідали однойменний жіночий скит у селі Онишківці Рівенської єпархії. Духовенство і віруючі молилися за Божественною Літургією та взяли участь у Таїнстві Євхаристії. Богослужіння цього дня очолив вікарій Київської Митрополії, архієпископ Бучанський Пантелеімон у співслужінні архієпископа Городницького Олександра, єпископа Дубенського Пимена та духовенства. Після Літургії був звершений хресний хід та мале освячення води. Наостанок всі віруючі мали змогу зануритися у води джерела праведної Анни. 

Завершилося паломництво спільною подячною молитвою Богу.

Віруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святинямВіруючі Березані вклонилися Західноукраїнським святиням