ПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську Лавру

ПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруВ неділю 27 жовтня 2019 року, після Божественної літургії та молебна про подорожуючих, настоятель Свято-Покровського храму села Плоске Броварського району протоієрей Миколай Сидоренко влаштував для православних жителів села подорож в Свято-Успенську Почаївську Лавру.

На світанку паломники побачили на вершині гори позолочені куполи.Краса,яку неможливо передати словами!Господь подарував цими днями гарну та сприятливу погоду.З широко відкритими очима паломники дивились на храми та інші будівлі.В Успенському соборі Лаври вони побачили  ікону Почаївської Божої Матері і після полунощниці приклалися до чудотворного образу.Згодом схилилися перед святими мощами Іова та Амфілохія Почаївських. У пещерному храмі після сповіді  віруючі сподобились прийняти Таїн Христових.Із благоговінням всі стояли біля відбитка стопи Божої Матері-невичерпного джерела великих чудотворень.Явлення Пресвятої Богородиці на Почаївській горі та слід її стопи на камені з'явилися близько 1240року.Лавра особливо вразила тих людей,котрі вперше побачили цю велику святиню.Всі з благовінням випили Святої води.Семінаристи провели для паломників цікаву екскурсію.Після обіду ми виїхали до Свято-Духівського монастиря,де приклалися до чудотворних ікон та часток святих мощей.Також побачили колодязь глибиною понад 100 метрів з якого  набрали води.

Наступного дня,після Божественної літургії паломники вирушили до джерела Праведної Анни,де охочі з радістю занурилися в цілюще джерело і набрали Святої води.Духовно зміцнившись віруючі поїхали до Корецького Свято-Троїцького монастиря та вклонилися до чудотворного образу "Споручница грешных".

Ось, приблизно так пройшло дві доби нашої спільної поїздки по Святих місцях.

Всім учасникам поїздки щиро вдячний за терпіння та чудово проведений час!

Поїздка стала справжнім святом для душі і назавжди залишилася в пам'яті юних та дорослих паломників.

 ПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську ЛавруПЛОСКЕ. Православні жителі села здійснили подорож в Свято-Успенську Почаївську Лавру