Відбулася зустріч духовенства Другого Вишгородського благочиння з керівником єпархіального відділу релігійної освіти та катехизації

Відбулася зустріч духовенства Другого Вишгородського благочиння з керівником єпархіального відділу релігійної освіти та катехизації10 листопада 2019 року по благословенню Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського була проведена зустріч духовенства другого Вишгородського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Олександром Стасівим з керівником єпархіального відділу релігійної освіти та катехизації протоієреєм Павлом Рафальським.

Мета цієї зустрічі – ознайомлення духовенства благочиння з останніми документами, щодо навчання дорослих парафіян і дітей основам православного віровчення, релігійного виховання дітей. Це – «Положення про діяльність недільних шкіл (для дітей) Української Православної Церкви», а також Стандарт навчально-виховної діяльності, який реалізується в недільних школах для дітей  Української Православної Церкви».

Протоієрей Павло Рафальський детально пояснив, як застосовувати норми цих документів на парафіях різного рівня (місцевих, сільських), як організувати недільні групи і недільні школи. Він поділився досвідом роботи таких утворень в Єпархії.

На цих зборах було вибрано помічника благочинного для координації просвітницької роботи в межах благочиння, та участі у семінарах на тематику релігійного виховання діточок.

Протоієрей Павло Рафальський передав духовенству навчальні посібники «Уроки Закону Божого» у двох частинах, які були придбані безпосередньо Митрополитом Антонієм, а також надав інші посібники, та назви православних сайтів нашої країни, де можна почерпнути масу корисної інформації для роботи у напрямку релігійного виховання дітей на парафіях благочиння.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31