ОСЕЩИНА. Священники вшанували пам'ять загиблих воїнів-односельців

ОСЕЩИНА. Священники вшанували пам'ять загиблих воїнів-односельців9 травня 2020 року – день 75-тої річниці Великої Перемоги нашого народу над нацизмом у Другій світовій війні. З благословення Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського і Броварського УПЦ, у храмах Другого Вишгородського благочиння відбулись заупокійні Богослужіння в пам’ять за спочилими у цій війні.

У Храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с. Осещина у день Перемоги настоятелем Протоієреєм Олександром Стасів у співслужінні з ієреєм В’ячеславом Стеценко і дияконом Володимиром Іванченко була звершена Божественна Літургія, Подячний молебень Господу Богу на день Перемоги та заупокійна Літія. Духовенством храму були піднесені молитви за усіх загиблих вождів і воїнів, за безвинно убитих та тих, хто потрудився та віддав своє життя заради Великої Перемоги.

На території храму встановлено пам’ятну дошку з фото і іменами воїнів – односельців, наших рідних, а також – нашого спочилого духовника – воїна, який пройшов увесь шлях з першого дня війни та закінчив його при визволені Праги, нашого дорогого отця ієромонаха Романа Косовського.

Протоієрей Олександр і ієрей В'ячеслав поклали квіти і вклонилися біля пам’ятного знаку у с. Осещина, який вшановує пам’ять імен усіх воїнів односельців. «Царство Небесне та Вічний спокій загиблим воїнам, завдяки яким ми сьогодні живемо!».

День Перемоги – це всенародне свято могутності та скорботи! У цей день ми повинні віддати шану воїнам і тим, що не дожили до Перемоги й тим, які ще живуть між нами. Це свято сталося завдяки і героїзму воїнів, і не меншому героїзму трударів тилу, а також дітям війни.

Діти війни, їх життя розділилось на «до» і «після» з першого снаряду, який впав на їх рідну землю..

Протоієрей Олександр Стасів поздоровив з Днем Перемоги мешканців села Осещина – дітей війни, також їм були подаровані продуктові набори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Керівник молодіжного відділу разом з головою Спілки ветеранів Другої світової війни привітали ветеранів Броварського району

ОСЕЩИНА. Священники відвідали ветеранів війни

Священники Березанського округу відвідали ветеранів Другої Світової війни

Священники Першого Бориспільського благочиння роздали ветеранам Першої світової війни подарунки

Священники сіл Вишеньки та Вороньків на Бориспільщині привітали ветеранів з Днем Перемоги

КАТЮЖАНКА. Священники відвідали ветерана війни

ПЕРЕЯСЛАВ. Клірик Свято-Троїцького храму відвідав ветеранів Другої світової війни

9 ТРАВНЯ. У смт Згурівка привітали ветеранів Другої світової війни з Днем Перемоги

У селах Вища Дубечня та Пірнове вшанували загиблих у Другій світовій війні

ЯГОТИН. До Дня Перемоги священники відвідали ветеранів Другої світової війни

ВИШГОРОД. Благочинний Першого Вишгородського благочиння до Дня Перемоги роздав подарунки ветеранам Великої Вітчизняної війни

У Баришівському благочинні духовенство відвідало ветеранів Другої світової війни