ЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої Параскеви

ЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиВ 10-ту п’ятницю після Пасхи, священники Яготинського благочиння звершили чин малого освячення води та акафіст великомучениці Параскеві. Очолив богослужіння благочинний Яготинського району протоієрей Рустік Романій.

Під час молебню священники звершили особливу молитву за лікарів. 

Джерело цілющої води славиться здавна своєю чудотворною силою. Ця криничка є місцевошанованою святинею Яготинщини. Точно невідомо, коли люди почали її шанувати, проте є свідчення, що в старі козацькі часи приходили наші предки до цього цілющого ключа.

За часів комуністичного режиму богоборча влада неодноразово засипала джерельце перегноєм, переорювала дороги до нього. Але православні священники та віруючі люди щоразу розчищали криничку і зберегли її для нащадків. Джерело знаходиться неподалік с. Трубівщина.

Традиційно в цей день вода освячується і в с. Фарбоване. Освячення звершив настоятель Свято-Успенського храму ієрей Євгеній Зотов. Джерело присвячене Матері Божій.

 ЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої ПараскевиЯГОТИН. Освяченно воду на джерелі святої Параскеви