Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове свякували парафії Бориспільської єпархії дивіться у репортажі.

Двічі маленьке місто Віфлеєм ставало царською колискою. Понад три тисячі років тому в пастушій родині Єсея народився молодший син, котрого очікувала щоденна важка праця біля отари овець і інших тварин. Та ось Провидіння спрямувало до нього пророка Самуіла- і в ще юному віці пастушок Давид помазується на царство, щоб згодом перейняти престол іудейського царя Саула й ствердити його в Ієрусалимі. А більше ніж за тисячу років далекі потомки царя Давида, Йосиф і Марія із Назарету прийдуть до Віфлеєма на перепис, щоб тут дати в печері - життя Предвічному Синові, цареві царів, синові Давидовому, котрий згодом у столиці свого земного праотця замість царської корони прийме терновий вінець...

Кажуть, що Батьківщину і батьків не обирають. Чудо в тім, що Христос був єдиною в світі Людиною, що обрала як батьків, так і Батьківщину.Гіпотетично, Він міг би народитися в Ієрусалимі, Афінах або в Римі в родині імператора, первосвященника, або відомого філософа, але народився в Віфлеємі, бо так говорили пророки, Міг би обрати найкращий палац, але обрав темну печеру, яка слугувала в непогоду стайнею де були ясла-годівничка, з якої віслюки, мули та вівці їли овес, частіше сіно

Двадцятий рік третього тисячоліття після події народження Христа дав відчути суспільству виклики загрозливого вірусу пандемії! Попри такий виклик звістка про Різдво Христове знову сповіщається Церквою, в першу чергу богослужіннями та молитвами.Церква не заперечує прославляти цю подію піснями, колядками та вертепами, постановками театреалізованих п'єс, які опираються на євангельські розповіді.

7 січня 2021 року в день Різдва Христового в Архангело-Михайлівському храмі міста Березані Божественну Літургію звершив настоятель протоієрей Сергій Таран. Після читання Євангелія священик зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви. За богослужінням була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу. Після Літургії маленькі прихожани під керівництвом Примак Тетяни Михайлівни запропонували вірянам різдвяну виставу. В кінці отець Сергій привітав присутніх із Різдвом Спасителя.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

В день Різдва Господа і Бога і Спаса нашого Іісуса Христа 7 січня цього року Божественну Літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе звершив настоятель ієрей Ілля Ляшик. За богослужінням співав місцевий хор під керівництвом Таран Миропії. Після Літургії священик виголосив проповідь про значення Різдва Христового для спасіння людини. Після богослужіння діти та місцевий хор привітали віруючих віршами та колядками.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

7 січня цього року у Свято-Димитрівському храмі села Садове настоятель протоієрей Валерій Повх звершив Божественну Літургію, після якої вихованці Воскресної школи та церковний хор співали колядки. Діти отримали солодкі подарунки.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

7 січня 2021 року в Свято-Покровському храмі села Поділля на святковій Божественній Літургії зібрались жителі та гості села. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Олександр Губенко у співслужінні диякона Віктора Опанасенка. По завершенню богослужіння настоятель храму отець Олександр привітав всіх парафіян зі святом Різдва Христового. Діти та дорослі прославили маленького Іісуса у виступах та колядках. Всі отримали солодкі подарунки та понесли радість події Різдва Христового по домівкам.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

7 січня 2021 року у Свято-Стефанівському храмі села Семенівки Божественну Літургію звершив настоятель ієрей Євгеній Муравицький у співслужінні ієрея Сергія Осипчука. Численні прихожани та гості завітали на святкове богослужіння. Після Літургії отець Євгеній зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України. В кінці церковний хор під керівництвом Осипчук Галини виконав Різдвяні колядки.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

В день Різдва Господнього 7 січня цього року у Свято-Ірининському храмі села Пилипче була звершена Божественна Літургія святителя Іоанна Златоуста. Богослужіння звершив ієрей Ярослав Холодницький. За богослужінням була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу. Місцевий церковний хор після богослужіння співав колядки. Після Літургії отець Ярослав відвідав багатодітні та малозабезпечені сім’ї села та привітав із Різдвом Христовим, вручивши продуктові подарунки.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

В ніч із 6 на 7 січня у Свято-Троїцькому храмі села Недра було звершено Різдвяне богослужіння. О 21.00 розпочалося Велике повечір’я із літією та різдвяна утреня. Одразу за цим розпочалися часи і Божественна Літургія. Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Олександр Клименко. За богослужінням була піднесена молитва проти пандемії. Після Літургії малеча привітала духовенство та прихожан із Різдвом віршами та колядками за що отримала солодкі подарунки.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

7 січня цього року в день Різдва Христового в Олександро-Невському храмі села Ярешки ієрей Ігор Стокаліч звершив Божественну Літургію. Після богослужіння церковних хор та прихожани вітали один одного колядками.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

7 січня, в день Різдва Христового була звершена святкова Божественна Літургія, яку очолив настоятель Спасо-Преображенської парафії с. Коржі, протоієрей Миколай Борисюк. Під час богослужіння була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу.

На запричасному вірші було зачитане різдвяне послання блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України.

В кінці богослужіння до всіх парафіян звернувся настоятель, який побажав миру, добра та Божої благодаті.

Також свої віршики розповіли найменші парафіян, а хор порадував колядкою. Наостанок, всі отримали солодкі подарунки.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

7 січня 2021 р. В день Різдва Христового парафія Нерукотворного образу та парафія Св. Пророка Іллі м.Бориспіль, після святкових богослужінь провели концерт колядок.

За ініціативи організаторів ієрея Тарасія Степанюка та матушки Олени, з благословення настоятелів храмів прот. Андрія Олійника та прот. Ігора Степанюка в храмі Святого пророка Іллі м. Бориспіль всі присутніх з Різдвом вітали два приходські хори, а також Воскресні школи. 

По закінченні всі отримали солодкі подарунки.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

Після уставних служб, які звершувалися 7-го січня в Свято-Успенскій церкві смт Баришівка на свято Христового Різдва, всіх прихожан привітав настоятель парафії протоієрей Любомир Біляк. Він закликав паству плекати в собі присутність Божого образу, жити у свідомому зв'язку із Творцем, відновлювати талант молитви, яка справді є фундаментальною потребою кожного християнина. Також присутніх привітали діти недільної школи що діє при церкві.

Своїми колядками та віншуваннями маленькі христослави перенесли всіх присутніх в атмосферу тих подій, які відбувалися більше 2-х тисяч років назад.

Щоб діти гарно виступили на святі, сценарієм та підготовкою займалася куратор недільної школи Біляк С.Л.

Настрій, який старалися передати юні колядники, занурив багатьох до пізнання свого справжнього єства, невідділеного від

Господньої промислительної присутності, бо Божий Син прийшов, щоб повернути надію на вищу мудрість-мудрість Божого провидіння, відновити пошкоджений образ і подобу Божу в людях, дарувати віру і сили духу, щб з Ним ступати до відчиненої тепер брами раю.

 Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

 

У храмах Другого Бориспільського благочиння відбулися урочисті Богослужіння з нагоди Славного Різдва Господа нашого Ісуса Христа. 

Традиційно в ці святкові дні віруючі прийшли до храмів аби прославити Новонародженного Спасителя Світу і принести Йому в дарунок свої серця сповнені подяки Йому. 

В ці дні наповнилися співом та радістю не тільки храми, але й серця віруючих, а маленькі прихожани отримали солодощі.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено) 

Свято-Троїцька парафія м. Переяслав літургічно зустріла свято народження Богомладенця Ісуса Христа. Під час богослужіння було зачитано Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженійшого митрополита Онуфрія. Незважаючи на пандемічну ситуацію маленькі парафіяни привітали прихожан храму зі Святом дзвінкими колядками та отримали солодкі подарунки від настоятеля храму. Настоятель храму архімандрит Ніл(Семенець), поздоровляючи парафіян, звернув увагу на те, що в пандемічній ситуації потрібно дотримуватися не тільки тілесних санітарних норм, але й досить важливо тримати в чистоті душі і сердця.

  Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)

7 січня 2021 року в Свято-Покровській церкві с.Плоске Броварського району була відслужена святкова Різдвяна Божественна Літургія,яку очолив настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Миколай Сидоренко.У таке велике свято дітки та дорослі сподобалися причаститися Святих Христових Таїн.

Після проповіді отця Миколая, який звернувся до віруючих "Христос прийшов у світ,щоби принести людям мир,спокій, порозуміння,любов і спасіння."Після виголошення Різдвяного послання відбувся святковий Різдвяний концерт. Виступили діти недільної школи та дитячий колектив "Джерельце" та гості,які колядою,віршами та піснями прославили Богомладенця Христа.

Після радісного святкового концерту всі дітки та дорослі отримали Різдвяні подарунки.

Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено)Як Різдво Христове святкує Бориспільська єпархія (оновлено) 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31