Хресний Хід у Другому Вишгородському Благочинні Бориспільської Єпархії УПЦ

Хресний Хід у Другому Вишгородському Благочинні Бориспільської Єпархії УПЦ22 травня 2021р. Цього дня уся Православна Церква відзначає свято Перенесення чесних мощей святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця.

 

Вже стало давньою доброю традицією, з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського УПЦ, звершувати Хресний хід від Храму на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с. Осещина до Храму на честь Святителя Миколая Мир Лікійських Чудотворця с. Новосілки.

Очолив Хресний хід благочинний Другого Вишгородського благочиння протоієрей Олександр Стасів.

Одним з найдавніших, старозавітних прообразів хресних ходів служить семиденне обходження Ізраїльським народом стін Ієрихона (Нав.6:1-4), та урочисте перенесення Давидом ковчега Завіту з дому Аведдара до міста Давидового (2Цар.6:12-17).

Хресний хід глибоко символічний. Перш за все кожен учасник хресного ходу окремо і всі в сукупності висловлюють готовність слідувати по стопах Христових. У цьому значенні сучасні хресні ходи зближуються за внутрішнім змістом з ходою вірних, котрі супроводжували Христа на Голгофу та з ходою жон мироносиць до Гробу Господнього.

От і наш Хресний хід виражає торжество Хреста Христового, що велично підноситься вірними, які слідують за ним, як воїни за своїм знаменням. Хресний хід йде під проводом святих, ікони яких несуть учасники ходу.

Цього разу духовенство і всі учасники Хресного Ходу співали тільки один піснеспів : «Христос воскресе з мертвих, смертію смерть поправ, і сущим у гробах живот дарував».

Кожній людині Господом наданий вибір і ми вільні вибирати. «Обидяй да обидит еще, и скверный да осквернится еще: и праведный правду да творит еще: и святый да святится еще», як про це в своєму Одкровенні говорить Ап. Іоанн Богослов. Слава Богу, що ми вибрали путь Христов і через Голгофу, на якій Господь наш Іісус Христос приніс Себе в жертву за наші гріхи, восходимо із сили в силу, щоб увійти у Царство Його. Молитви Божої Матері покривають і охороняють нас на цьому шляху.

Радість спільної молитви кличе всіх у хресний хід. Благодать Святого Духа і заступництво Матері Божої укріплює всіх у цьому ході.

Наш Хресний хід, це маленький подвиг, «наша пожертва Всемилостивому Господу».

СВЯТИТЕЛЮ ОТЧЕ МИКОЛАЄ, МОЛИ БОГА ЗА НАС!

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31