Духовенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників України

Духовенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників УкраїниСім років уже триває  війна на сході України, яка забрала  тисячі життів і ще більше зруйнувала людських доль. Пам'ятати усіх, кого ворожі обстріли снарядів і куль вирвали  з обіймів рідних - обов'язок українців. Ми схиляємо голови і коліна і творимо молитви  за  душі героїв, за їхню мужність та патріотичний подвиг, що віддали  своє життя за право України лишатися незмінною на карті світу. Їх - героїв полягло в донбаських степах надто багато. Не згасає пам'ять про них серед ветеранів - побратимів і рідних. 

Напередодні 30-х роковин Незалежності України  22-го серпня 2021 року відбувся захід, який організувала  Броварська райдержадмністрація на чолі із виконувачим  обов'язки П. Проскочило. 

Мета заходу - звершити автопробіг присвячений вшануванню пам'яті наших земляків-захисників України, які  загинули  у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. До автопробігу долучилися спілка ветеранів АТО (ООС) з Броваського району та спілка ветеранів Барившивської ОТГ, яку очолює Богдан Лозіцький. В обідню пору відбулося покладання квітів, запалення лампад і свічок, звершення заупокійних молитв на могилах героїв в с.Гостролуччя, смт.Баришівка, с.Волошинівка, с.Морозівка.

Автопробігом  в цей день було відвідано 39 могил воїнів-героїв, які захоронені і сплять вічним сном на цвинтарях Броварського  району. Нехай стежки і дороги до могил загиблих захисників України не будуть забуті.

Протоієрей Любомир Біляк

 Духовенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників УкраїниДуховенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників УкраїниДуховенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників УкраїниДуховенство Баришівського благочиння взяло участь в автопробігу, присвяченому вшануванню пам'яті наших земляків-захисників України