В Зазим'ї на базі дитячого табору створено загін православних скаутів (+32 фото)

До ідеї створення  скаутського руху в Зазим’ї місцеві активісти йшли декілька років. Адже скаутизм,  як виховний засіб, спроможний об’єднати та надихнути молодих людей. Ще минулого літа на живописному березі сільського озера «Хома» вдалося успішно провести перший на Броварщині дитячий наметовий табір «Зазимські робінзони» (ВІДЕО). Цього року вирішили продовжити позитивний досвід та організувати наметовий табір православних скаутів «Ковчег».  До хорошої ідеї залучилися педагоги місцевої школи, сільська рада, батьки, священики.

До табору записалося 30 дітей віком від 11 до 16 років для того, щоб протягом двох тижнів гарно відпочити на природі з друзями та однокласниками, навчитися послухові, спілкуванню, молитві.

Крім звичних для будь-якого табору занять - зарядки, сніданку, обіду, вечері, відбою - до буденного розпорядку цих дітей увійшли обов’язкові елементи православного та скаутського життя:  молитва вранці та ввечері, перед і після їжі, бесіда зі священиком. Хоча це все і було незвичним для багатьох, проте хлопчаки та дівчата самі з задоволенням читали, співали молитви та радо зустрічали священика, брали благословення. З першого дня всіх дітей поділили на патрулі, кожен з яких придумав собі назву та девіз, розучували гімн скаутів.

Загалом програма була активною і насиченою: спортивні та інтелектуальні ігри, перегляд фільмів, купання в озері, катання на байдарках та катамаранах, рибна ловля, екскурсія у храм та колокольний дзвін, паломництво в Кип’яче та Голосієво, зустрічі з цікавими людьми біля вогнища та багато іншого.

Очікуваним і веселим став приїзд справжніх скаутів із Києва, які влаштували захоплюючий квест, під час якого дітлахи проявили неабияку кмітливість та винахідливість. Скауту Івану у військовому наметі вдалося провести справжній брейн-ринг. А на одному із шикувань юні жителі наметового табору «Ковчег» були  прийняті до скаутської організації «Православні скаути України», що діє з благословення Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України.

Останній день всі жителі наметового табору провели як справжні християни, приступивши до таїнств сповіді і причастя. Завершився табір святковим шикуванням, за яким самі організовані відмічені цінними подарунками.

На базі проведеного табору організований Зазимський загін скаутів, як місцевий осередок Всеукраїнського православного скаутського руху. На початку серпня Зазимський загін планує прийняти участь у традиційному всеукраїнському скаутському таборі «Літні зорі 2012».