Три храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантів

Три храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівЗа повідомленням священника Михаїла Ворона в результаті наступальних дій російськими військами було зруйновано храм на честь архістратига Божого Михаїла у селі Демидів Першого Вишгородського благочиння.

На даний час уся північна частина Першого Вишгородського благочиння, села - Димер, Демидів, Катюжанка окупована військами РФ. Жителі цих сіл переживають гуманітарну катастрофу, оскільки 10 днів знаходяться у підвалах та будинках без змоги вийти, немає зв'язку, електроенергії. Уточнинити тяжкість положення священнослужителів і храмів неможливо.

Три храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантів

У ході боїв на сході єпархії, 5 березня 2022 року внаслідок обстрілів російські військові влучили у Вознесенський храм с. Бобрик Другого Броварського благочиння. Про це повідомив настоятель храму архімандрит Іоанн (Шевченко).

Священик розповів, що орієнтовно через пів години після завершення богослужіння снаряд влучив у дах храму і розірвався в його центральній частині.

“Слава Богу, ніхто не постраждав. В цей час парафіяни разом з дітьми вже пили чай в церковному будинку поряд. Діти злякалися, попадали на підлогу, почали плакати. Навколо храму загорілася трава, всім разом її вдалося потушити”, – сказав отець Іоанн.

Три храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантівТри храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантів

7 березня у с. Заворичі Броварського району Київської області в результаті обстрілів згоріла Георгіївська церква (1873).

За інформацією парафіян, обстріл звершили російські війська: «на власні очі бачили, що коли частина з них пересувалась, то відстрілювалися по хатах, а один снаряд направили прямо в купол храму, який був зліва від їх руху. Так вони прикриваються. З кулемета був розстріляний паркан церкви. Слава Богу, що там не було нікого».

Три храми Бориспільської єпархії постраждали від обстрілів російських окупантів

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31