Березань прощалася із загиблим воїном

Березань прощалася із загиблим воїномУ зоні АТО загинув ще один березанський боєць – 37-річний Олександр Бобок. 5 травня 2015 року відбулося відспівування та жалобна церемонія у Березані. Вісім місяців Олександр воював на Донбасі. За цей час брав участь в багатьох боях – йому щастило залишатися живим і неушкодженим. Трагедія трапилася 28 квітня поблизу села Опитне, що біля Донецька. Снаряд влучив прямим попаданням прямо в кімнату, де відпочивали бійці. Один боєць загинув, п‘ятеро отримали поранення. В найтяжчому стані був березанець Олександр Бобок. Бійця відправили до госпіталю. Олександр помер 2 травня в реанімації, так і не прийшовши до тями.

Провести воїна в останню путь зібралося багато людей. Ховали Героя з усіма військовими почестями. Труну з тілом покійного несли бойові побратими.

На площі перед Березанським будинком культури благочинний Березанського округу ієромонах Назарій (Омеляненко), духівник Березанського благочиння, настоятель Михайлівського храму м. Березані прот. Петро Красножон і голова єпархіального відділу "Церква і культура", настоятель Софроніївської парафії м. Березані прот. Олександр Клименко звершили чин погребіння загиблого воїна. Після завершення богослужіння отець Назарій звернувся до дружини загиблого, родичів і до всіх присутніх зі словами співчуття та висловив тверде переконання, що любов Христова, жертовна любов розіп'ятого та воскреслого Спасителя допоможе втамувати біль від втрати, а загибель воїна Олександра залишиться в історії жертовним подвигом в ім'я своїх ближніх.

Сотні березанців вишикувались у чергу, аби попрощатися із земляком. І кожен бажав бойовим побратимам Олександра і всім бійцям, які воюють за Україну, повернутися живими. Поховали Олександра Бобка на алеї Слави, на Поліському кладовищі міста.

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31