Звершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста Березані

Звершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста Березані13 липня 2021 року у день пам’яті Собору 12-ти апостолів та уродженця міста святителя Софронія, єпископа Іркутського, всього Сибіру Чудотворця, в однойменному храмі міста Березані була звершена перша Божественна Літургія. Починаючи із 2013 року, Софроніївська парафія поступово будує храм.

Зусиллями настоятеля протоієрея Олександра Клименка цьогоріч, коли відзначається 250-ти ліття з дня упокоєння святого Софронія, стало можливим звершити першу Божественну Літургію вже всередині храму. До цього йшли поступово: першу Літургію на цьому місці біля поклінного хреста очолив 13 липня 2015 року архімандрит Назарій (Омеляненко), другу Літургію з нагоди 100-ліття від дня канонізації святого 13 липня 2018 року звершив Високопреосвященніший Антоній, митрополит Бориспільський і Броварський, у співслужінні духовенства. Всі вісім років постійно звершувалися молебні та акафісти.

13 липня цього року стало історичним – перша Божественна Літургія в Софроніївському храмі. Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні найстаршого клірика благочиння протоієрея В’ячеслава Ушакова, настоятеля храму протоієрея Олександра Клименка, настоятеля Свято-Димитрівського храму села Садове протоієрея Валерія Повха, настоятеля Олександро-Невського храму села Нова Олександрівка Згурівського благочиння ієрея Андрія Борбича, настоятеля Свято-Ірининського храму села Пилипче ієрея Ярослава Холодницького та ієродиякона Никона (Згурського). За богослужінням співав хор під керівництвом Боровик Ольги. Після читання Євангелія отець Назарій виголосив проповідь про значення служіння Богу і ближньому у справі спасіння на житійному прикладі святих апостолів та святителя Софронія. За богослужінням була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу. Після Літургії був звершений хресний хід довкола храму, під час якого духовенство окропило віруючих святою водою. Завершилося богослужіння многоліттям. В кінці отець-благочинний привітав настоятеля та прихожан із престольним святом і знаковою подією в історії парафії та міста. В пам’ять про богослужіння отець Назарій подарував храму писані ікони святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, Чудотворця та святителя Софронія, єпископа Іркутського, Чудотворця. Наостанок, отець Олександр подякував духовенству та всім, хто бере участь у будівництві й молитовно підтримує молоду парафію.

 Звершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста БерезаніЗвершено першу Божественну Літургію у Свято-Софроніївському храмі міста Березані