Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав новообраного президента України Петра Порошенка

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній привітав новообраного президента України Петра Порошенка

ЙОГО ВИСОКОПОВАЖНОСТІ,

ПОРОШЕНКУ ПЕТРУ ОЛЕКСІЙОВИЧУ,

НОВООБРАНОМУ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

Вельмишановний Петро Олексійовичу!

Прийміть мої щирі вітанні з обранням на пост Президента України. 

Служіння своєму ближньому – найбільша заповідь любові, яку залишив Господь Своїм послідовникам. І в цей непростий час історичного буття нашого народу громадяни України переважною більшістю своїх голосів покликали Вас стати на чолі Української Держави. Величезна відповідальність за долю країни та її багатомільйонний народ відтепер лягає на Ваші плечі, і ми старанно підносимо свої молитви до престолу Всемогутнього Бога, щоб Він укріпляв Вас Своєю благодатною допомогою та підтримкою в цьому нелегкому служінні. 

Наша благословенна земля впродовж віків поєднала в собі різні культурні традиції і цивілізаційні здобутки, і те, що Ви отримали рішучу підтримку у всіх областях України, свідчить про одностайне прагнення громадян до єдності. Висловлюємо щиру надію, що спільними зусиллями Церкви і держави Вам вдасться зберегти єдність країни у всій її багатоманітності і забезпечити стабільне майбутнє українського народу в довгоочікуваному мирі, злагоді та процвітанні. 

Сердечно бажаю Вам міцного здоров’я, державної мудрості, душевного спокою, терпіння, витримки і сил гідно здійснювати своє високе державницьке служіння на благо нашої Вітчизни. 

З глибокою повагою

МИТРОПОЛИТ БОРИСПІЛЬСЬКИЙ І БРОВАРСЬКИЙ,

КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ