Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»

Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Презентація нового православного журналу «НАПРАВО» відбулася сьогодні, 17 червня, в Київській духовній академії. Видавці представили новий церковний проект, орієнтований, в першу чергу, на світську аудиторію.

– У кожного посту є своє завдання: Великий Піст – це час каяття, Різдвяний – час благодійності, а Петрів піст – це піст апостольський, просвітницький. Невипадково УПЦ другий день поспіль презентує просвітницькі проекти, – сказав голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко. – Вчора було презентовано «Телефонну лінію духовної підтримки», а сьогодні – видання, яке налаштоване на те, щоб відкрити глибину і різноманітність православної віри, показати тих людей, які в нашій Церкві займаються реальними справами.

Журнал "НАПРАВО" представляє світській аудиторії найбільш авторитетних спікерів Православної Церкви - осіб православного духовенства і церковних діячів, які з християнської позиції будуть вести діалог з читачем.

– Церква завжди працює з перспективою: глобальні проблеми закінчуються, а залишається людина, з проблемами свого життя земного, яке є підготовкою до життя вічного. Місія Церкви у всі часи полягає в тому, щоб проповідувати Слово Істини. Ця проповідь залежить не тільки від ієрархів і священників, але й від мирян. І слова Спасителя – йти проповідувати Отця, і Сина і Святого Духа – це слова, сказані кожному із нас. Кожному християнину, який відповідає за своє життя, і за тих людей, які поруч, – сказав керівник проекту «Православний журнал «НАПРАВО», митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич). – Перед людиною завжди є вибір, і орієнтиром для віруючої людини завжди є Христос. Можна піти направо, можна наліво, але головне піти туди, де є зустріч із Спасителем. Тому така назва нашого журналу. Дуже важливо показати суспільству, що Церква не статична, що Церква думає про вічність і говорить із суспільством тією мовою, яку може почути наш боголюбивий народ. Я сподіваюсь, що якщо хоч одну людину цей журнал приведе до Христа Спасителя, то навіть тоді можна вважати, що наш проект удався.

- Журнал «НАПРАВО» являє собою абсолютно нову концепцію православного видання: основні його спікери - священики і люди Церкви, які на доступній мові говорять про речі, що хвилюють кожного з нас, - сказала видавець журналу Наталія Горошкова. - Людей, які вважають себе невіруючими або визначилися, теж хвилюють питання сенсу життя та інші вічні теми. Завдання нашого журналу вибудувати діалог з кожним читачем.

Православний журнал «Направо» говорить зі світською аудиторією про різні аспекти і прояви життя із захопленням і незвично, в багатьох питанях пропонуючи нестандартний і, в більшості своїй, оптимістичний погляд на світ.

При цьому видання чітко доносить до читача принципи свого духовного позиціонування-віри у Святу Трійцю і Господа нашого Іісуса Христа і приналежності до Православної Церкви.

І головна мета журналу «НАПРАВО» - місіонерська. Щоб світський читач зміг зробити висновок: «православні люди - такі ж, як я, але у них є головний сенс життя і їм простіше орієнтуватися в дійсності».

Видавці сподіваються, що таким чином, цей новий православний проект постарається внести свій внесок у розкриття глибинного життя Церкви.

Православний журнал «НАПРАВО» буде видаватися шість разів на рік. Перший його номер має 108 сторінок повнокольорового друку і вийшов тиражем три тисячі примірників. Надалі планується збільшення тиражу до 10 тис. примірників.

Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»Митрополит Антоній презентував новий православний журнал «НАПРАВО»

Православіє в Україні