У день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері

У день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері11 вересня, в день свята Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну Літургію в ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері в с. Чоповичі, Житомирської області.

Його Блаженству співслужили Керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Ірпінський Климент, засновник обителі протоієрей Роман Барановський та духовенство обителі.

За богослужінням молилися настоятелька ігуменя Катерина (Смичок), насельниці, паломники і парафіяни обителі.

Після Літургії Блаженніший Владика відвідав чоловічий монастир на честь Казанської ікони Божої Матері в урочищі Кипяче, розташований неподалік.

У головному храмі обителі Божественну літургію звершили: митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, єпископ Фастівський Даміан, намісник монастиря архімандрит Євстратій (Кондаков) та духовенство обителі.

На території монастиря біля місця зруйнованого храму на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі Блаженніший Митрополит Онуфрій відслужив заупокійну літію за засновників монастиря - ігумена Константина і вбитих разом з ним насельників обителі.

Довідка: Урочище «Кип'яче" розташоване на правому березі річки Ірша, в чотирьох кілометрах від селища Чоповичі Малинського району Житомирської області. У 1911 році на цьому місці було явлення в вогневому сяйві ікони Пресвятої Богородиці двом жінкам. Переказ свідчить, що це був Казанський образ Божої Матері. На місці явлення ікони забило джерело, вода закипіла, як в Силоамській купелі і місце отримало назву «Кип'яче". Вода з джерела до сих пір має, благодаттю Божою, цілющі властивості. Настоятелем монастиря був поставлений ігумен Константин - афонський монах, родом із села Чоповичі. Трохи вище, на пагорбі, був заснований монастир з храмом на честь Усікновення глави Іоанна Хрестителя. У монастирі Подвизалося понад ста ченців. В 20-і роки, на другий день Великодня, на монастир напала більшовицька банда, яка закрила в церкві ігумена Константина, ігумена Рафаїла з ченцями і послушниками, їх катували, намагаючись зламати віру. Всі ченці були по-звірячому закатовані, а майно пограбоване. Щоб це святотатство залишилося в таємниці, бандити спалили церкву і монастир. Слава Богу, минули часи гонінь. З милості Божої, за молитвами святих отців, почалося відродження цього святого місця. Побудували храм і будинок для братії буквально за два місяці. Наближалося храмове свято монастиря - Усікновення глави Іоанна Хрестителя. Кожен рік з 6 по 11 вересня відбувається хресний хід з Києва до монастиря.

У день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої МатеріУ день Усікновення глави Іоанна Хрестителя митрополит Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ в жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері