Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в Болгарії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в БолгаріїЗ благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами, ректора КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній знаходиться в Болгарії з офіційним візитом.

Його Високопреосвященство прибуває в цій країні на запрошення ієрархів Болгарської Православної Церкви. До складу української делегації також входить глава адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба.

Сьогодні, 24 жовтня, митрополит Антоній відвідав Посольство України в Республіці Болгарія і зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія паном М. Ф. Балтажи. Під час зустрічі український дипломат розповів митрополиту про стан українського-болгарських відносин. Також йшлося про ситуацію в Україні. Владика Антоній розповів пану Послу про соціальну та гуманітарну діяльность Української Православної Церкви в нинішні час.

Зі свого боку пан М. Ф. Балтажи повідомив, що українське Посольство в Болгарії також організує збір гуманітарної допомоги в цій країні для нашої Батьківщини і планує переправити її в Україну. У зв'язку з цим була досягнута попередня домовленість, що згадана допомога буде переправлена в зону АТО і роздана нужденним на Сході країни за сприяння Української Православної Церкви.

Після спілкування з Послом Керуючий справами УПЦ мав зустріч із співробітниками українського дипломатичного представництва. Владика наголосив на важливості дипломатичної місії, яку здійснює кожен дипломат, представляючи нашу країну.

Його Високопреосвященство подарував кожному із співробітників Посольства іконку Почаївської Божої Матері, а пану Послу - ікону його небесного покровителя св. Миколи Чудотворця. Пан Посол у свою чергу передав владиці в подарунок "Кобзар" Т. Г. Шевченка в перекладі на болгарську мову і ікону Божої Матері "Достойно єсть".

В рамках візиту Високопреосвященний митрополит Антоній планує відвідати Ловчанську і Русенську митрополії Болгарської Православної Церкви.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в БолгаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в БолгаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в БолгаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в БолгаріїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній перебуває з офіційним візитом в Болгарії