Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)

Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)2 листопада керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і митрополит Клужський Андрій звершили Літургію в Успенському кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія).

Ієрархам співслужили клірики кафедрального собору, а також священнослужителі, які прибули в Клуж для участі в міжнародному богословському симпозіумі.

Після Євангельського читання Високопреосвященніший митрополит Антоній звернувся до віруючих із проповіддю.

Після відпусту владика Антоній подякував владиці Андрію за запрошення відвідати Клужську митрополію, і зокрема сказав: «Наші народи, український і румунський, довгі століття зберігали православну віру незважаючи на всілякі перешкоди. Найголовніший скарб - віру - наші народи зберігали навіть тоді, коли втрачали майже все. У нас не тільки спільна віра, а й спільні святі, саме ті з них, хто однаково важливий для церковної історії наших народів. Це і свт. Петро Могила, і прп. Паїсій Величковський та інші святі. Враховуючи таку нашу спільність, особливо прошу братський по вірі народ, і особисто Вас, владика Андрій, молитися за боголюбивий український народ та мир в Україні ». На завершення митрополит Антоній подарував владиці Андрію панагію. В свою чергу, митрополит Андрій подякував владиці Антонію за участь у молитві і подарував ікону Господа Іісуса Христа.

Потім священнослужителі відвідали крипту кафедрального собору, де звершили заупокійну літію біля могили архієпископа Клужського Феофіла.

Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія)Митрополит Антоній звершив Божественну Літургію в кафедральному соборі міста Клуж-Напока (Румунія) 

 Сайт КЛАіС

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31