Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у співслужінні студентів випускних курсів духовної школи

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у співслужінні студентів випускних курсів духовної школи

27 травня 2015, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Його Високопреосвященству співслужили наставники та студенти випускних курсів КДАіС у священному сані.

Після закінчення Літургії був звершений короткий чин славлення.

Після відпусту митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом і привітав студентів випускних класів словами: "Для вас, дорогі випускники, сьогодні традиційно те, що одну з останніх Літургій у навчальному році ми здійснюємо разом, спільно дякуючи Господу за Його великі благодіяння. Ми, ваші наставники, дуже сподіваємося, що роки які ви провели тут - роки вашого навчання і становлення, не пройшли марно і ви отримали все необхідне для того, щоб посіяти зерно віри і благочестя своєю проповіддю і своїм життям, щоб навчати людей ділу спасіння і свідчити світові про те, що Христос воскрес із мертвих. Дай Бог щоб той заклик Божий, який кожен з нас почув по-своєму, ми пам'ятали і зберегли назавжди і нехай Господь завжди прибуває з нами. Амінь." У свою чергу, від імені учнів до владики Антонія звернувся студент IV курсу КДА ієромонах Феофан (Меджидов), який подякував ректору за його труди на благо Церкви та Академії.

На завершення, перед могилою Блаженнішого Митрополита Володимира була звершена заупокійна літія за покійними учасниками Харківського архієрейського собору.