Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у випускному акті студентів і вихованців КДАіС

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у випускному акті студентів і вихованців КДАіС

14 червня, після Божественної літургії в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, в актовому залі Лаври відбувся урочистий випускний акт студентів і вихованців Київської духовної академії і семінарії.

До президії урочистого зібрання увійшли: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент і єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій.

На урочистому акті також був присутній надзвичайний і повноважний посол Молдови - Іон Стевіле.

Урочистий акт відкрив ректор КДАіС митрополит Антоній. У вступному слові владика ректор привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія, членів президії, адміністрацію, викладачів та учнів духовної школи, а також батьків та гостів Академії.

Після цього перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик озвучив річний звіт про діяльність КДАіС, в якому, зокрема, зазначив, що викладачі та студенти духовної школи за рік взяли участь у більш ніж тридцяти наукових конференціях, симпозіумах та інших наукових заходах. Також проректор повідомив про перший випуск студентів закінчили курс магістерської програми КДА введений в 2013/2014 навчальному році та приурочений 400-річного ювілею з дня заснування Київської братської школи.

Далі, з вітальним словом до присутніх звернувся Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій. Блаженніший владика привітав студентів із закінченням навчання, побажавши їм, щоб вони стали гідними священиками і служителями Церкви.

Після Предстоятельського слова відбулося вручення дипломів: кандидатів богослов'я, про закінчення Київської духовної академії, магістерських дипломів, а також дипломів бакалаврів випускникам Київської духовної семінарії.

За традицією зі словами подяки виступили представники випускників та їх батьків.

З подячними словами від студентства виступили: від Академії - Віталій Горзов, від магістратури КДА - Дмитро Чеботарьов і від Семінарії - Роман Мельник.

З боку батьків студентів подячну промову виголосили: від батьків академістів - Семенцова Олена Володимирівна, від батьків магістрантів - протоієрей Василь Пасенко і протоієрей Сергій Дегтярьов від батьків вихованців семінарії.

На завершення урочистого акту владика ректор подякував усім тим хто виголошував подячні промови за теплі слова. Після цього всі учасники торжества були запрошені на святкову трапезу.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31