В день пам'яті преподобного Антонія Печерського митрополит Бориспільський і Броварський Антоній святкує день тезоімеництва

В день пам'яті преподобного Антонія Печерського митрополит Бориспільський і Броварський Антоній святкує день тезоімеництваСьогодні, 23 липня, в день пам'яті засновника Києво-Печерської Лаври преподобного Антонія Печерського керуючий Бориспільською єпархією, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній молитовно відзначає день тезоімеництва.

22 липня, в переддень свята  в обителі відслужили урочисте Всенічне бдіння. Богослужіння звершили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій; архієпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Шепетівський і Славутський Пантелеімон, Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф; єпископи: Сєверодонецький і Старобелскій Никодим, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Алексій, академічне і монастирське духовенство.

В самий день свята, 23 липня в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври Божественну літургію очолив керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його високопреосвященству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та сонм архієреїв Української Православної Церкви.

Після читання Євангельського оповідання владика Антоній звернувся до парафіян обителі з архіпастирським словом.

Після відпусту намісник Лаври привітав митрополита Антонія з Днем тезоіменитства. Відзначивши багаторічні невтомні труди, владика Павло від імені всіх присутніх побажав його високопреосвященству довгих і благословенних років життя і молитовного заступництва преподобного Антонія і всіх Печерських святих. У свою чергу митрополит Антоній подякував владиці наміснику, архієреям, духовенству, насельникам та парафіянам Лаври за спільну молитву і теплі слова привітань.

Далі відбувся хресний хід до Ближніх печер, де була звершена молитва перед іконою преподобного Антонія Печерського.