На свято Різдва Пресвятої Богородиці митрополит Антоній співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви

На свято Різдва Пресвятої Богородиці митрополит Антоній співслужив Предстоятелю Української Православної ЦерквиУвечері 20 вересня, напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив святкове всенічне бдіння в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці з нагоди престольного свята.

Його Блаженству співслужили: намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Ірпінський Климент а також духовенство КДАіС.

21 вересня, у день свята, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Городищенчькому Різдва Богородиці чоловічому монастирі Шепетівської єпархії.

Його Блаженству співслужили митрополити: Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС Бориспільський і Броварський Антоній; Рівненський і Острозький Варфоломій, Почаївський Володимир; архієпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Шепетівський і Славутський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Городницький Олександр; єпископ Конотопський і Глухівський Роман, а також духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

Після закінчення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив керуючого Шепетівською єпархією архієпископа Пантелеімона орденом святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня, а також вручив благодійникам обителі нагороди Української Православної Церкви. Після нагородження Його Блаженство очолив хресний хід, по завершенні якого привітав усіх присутніх із престольним святом обителі і благословив усіх.