Собор новомучеників та сповідників у землі Руській просіявших

Собор новомучеників та сповідників у землі Руській просіявших7 лютого в день пам'яті святих новомучеників і сповідників землі Руської, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон та духовенство обителі.

За богослужінням Митрополит Онуфрій зробив особливу молитву про мир в Україні і поминання всіх новомучеників постраждалих в період гонінь на Православну Церкву в минулому столітті.

За Літургією Його Блаженство звершив дияконську хіротонію співробітника Синодального відділу УПЦ по соціально-гуманітарних питань Георгія Вацека.

На запричастному каноні було прочитано послання Освяченого Архієрейського Собору кліру, чернецтва і всіх вірних чад Руської Православної Церкви.