У Хрестопоклонну неділю митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію

У Хрестопоклонну неділю митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію3 квітня, в Хрестопоклонну неділю, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та лаврське духовенство.

Перед початком Літургії відбувся постриг у чтеці вихованців 4 класу Київської духовної семінарії.

Чин хіротесії студентів звершили Блаженніший Митрополит Онуфрій і митрополит Антоній.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Під час богослужіння Предстоятель звершив священницьку хіротонію над редактором журналу «Академічний літописець» студентом ІV курсу Київської духовної академії дияконом Олександром Тригубою та дияконську – над випускником Академії монахом Лавром (Березовським).

Наприкінці Літургії було звершено поклоніння Животворящому Хресту Господньому, після чого Предстоятель благословив віруючих.

Після богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав семінаристів з хіротесію, а студенти, в свою чергу, подякували Його Блаженству і привітали зі святом.