Неділя 5-та після П'ятидесятниці. Пам'ять рівноапостольної княгині Ольги

Неділя 5-та після П'ятидесятниці. Пам'ять рівноапостольної княгині Ольги24 липня, в день пам'яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на соборній площі Києво-Печерської Лаври.

Перед Літургією в Іоанівському преділі Успенського собору відбувся брифінг керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія і делегації афонських ченців з нагоди святкування 1000-річчя давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Далі духовенство у Центральних воріт зустріло Блаженнішого Митрополита Онуфрія і ікони Пресвятої Богородиці «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського написані на Афоні з нагоди ювілею.

За Літургією Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова ВЗЦЗ УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилукський Іриней, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан і єпископ Золотоношський Іоан.

Після прочитання Євангельського оповідання Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Після відпусту Його Блаженство привітав усіх з Недільним днем.