Неділя 6-а після П'ятидесятниці. Пам'ять святих отців шести Вселенських Соборів

Неділя 6-а після П'ятидесятниці. Пам'ять святих отців шести Вселенських Соборів31 липня, в Неділю 6-ту після П'ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, під час якої разом з сонмом єпископів УПЦ звершив архієрейську хіротонію архімандрита Кассіана (Шостака) в єпископа Іванківського, вікарія Київської Митрополії.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій , єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, а також братія і гості Києво-Печерської обителі.

Після прочитання Євангелія Блаженніший Владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

По завершенні Літургії Його Блаженство вручив посох єпископу Кассіану і звернувся до нього з Первосвятительським Словом.