Українська Православна Церква молитовно відзначила другу річницю інтронізації свого Предстоятеля

Українська Православна Церква молитовно відзначила другу річницю інтронізації свого Предстоятеля16 серпня, напередодні річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври було звершено урочисте Всенічне бдіння.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні членів Священного Синоду Української Православної Церкви митрополита Кам'янець-Подільського і Городоцького Феодора, намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, керуючого справами УПЦ, ректора КДАіС митрополита Бориспільського і Броварського Антонія і сонму архієреїв.

17 серпня, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври духовенство звершило Божественну літургію.

Урочисте богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також сонм єпископів Української Православної Церкви та численне духовенство з різних єпархій.

Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою Владика Предстоятель возвів у сан митрополита архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луку і архієпископа Чернівецького і Буковинського Мелетія. У сан архієпископа були зведені єпископи Новомосковський Євлогій і Джанкойський і Роздольненський Аліпій.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Онуфрій звернувся до пастви, яка з усіх регіонів України зібралася під склепіннями Успенського собору, з архіпастирським словом.

За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

Після відпусту митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Владику з другою річницею інтронізації.

За матеріалами Офіційного сайту УПЦ