Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ на урочистостях з нагоди 20-річчя Криворізької єпархіії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю УПЦ на урочистостях з нагоди 20-річчя Криворізької єпархіії13 вересня 2016 року, у рамках архіпастирського візиту у Криворізьку єпархію з нагоди 20-річчя з її утворення, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив урочисту Божественну літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Кривого Рогу.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспілський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир, архієпископ Новомосковський Євлогій, єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, а також духовенство єпархії та гості в священному сані.

Під час малого входу було виголошене рішення Священного Синоду УПЦ від 19 квітня 2016 року (Журнал №18) про встановлення дня святкування Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських 31 серпня / 13 вересня (старий / новий стиль), у день Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці. Під спів тропаря та кондака Собору Єкатеринославських святих, Блаженніший владика вклонився іконі угодників Божих та благословив нею віруючих.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель УПЦ звернувся до чисельної пастви Криворізької єпархії зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпуста Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав архіпастирів, духовенство та усіх віруючих з 20-річчям створення Криворізької єпархії, а також висловив слова привітання на адресу правлячого архієрея митрополита Єфрема з нагоди 20-річчя його архієрейської хіротонії.

Ювілейні урочистості продовжилися у центральній частині міста, де у реконструйованому сквері по вулиці Свято-Миколаївській був відкритий пам’ятник святителю Миколаю. Предстоятель УПЦ освятив скульптурну споруду, яка має заввишки 4 метри, після чого звернувся до мешканців міста з привітаннями з нагоди свята.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31