Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з керівниками національних Біблійних товариств світу

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з керівниками національних Біблійних товариств світу12 грудня 2016 року керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з групою керівників національних Біблійних товариств.

В групу, яку очолив Майкл Перу, генеральний директор Об’єднаних біблійних товариств, увійшли також керівники Шотландського, Норвезького та Британського і закордонного біблійних товариств. На зустрічі також був присутнім співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви доцент КДА Сергій Бортник.

Митрополит Антоній розповів гостям про ситуацію з перекладами та розповсюдженням Біблії в Україні, про новий проект перекладу Нового Заповіту, що здійснюється силами Української Православної Церкви для богослужбових потреб. Обидві сторони висловили задоволення рівнем співпраці та згадали складні часи радянського часу, коли уже зберігання Святого Письма розглядалось як державний злочин.

Гості змогли отримати відповіді на ряд запитань щодо позиції Української Православної Церкви щодо внутрішнього життя Церкви та ситуації в країні загалом. Вони розповіли про святкування «свята Слова Божого», та інші проекти, що здійснюються Українським Біблійним товариством в цьому році, коли відзначається 25-та річниця створення товариства.

Наприкінці зустрічі гості отримали подарунки, а після її завершення побували на екскурсії святинями та печерами Києво-Печерської Лаври.