Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях, присвячених річниці інтронізації Католікоса-Патріарха Ілії II в Тбілісі

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях, присвячених річниці інтронізації Католікоса-Патріарха Ілії II в Тбілісі25 грудня, в Неділю 27-му після П'ятидесятниці, святих праотців, і день пам'яті святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського чудотворця, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в складі делегації Української Православної Церкви взяв участь в урочистостях з нагоди річниці інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II в Кафедральному соборі на честь Святої Трійці (Самеба) м.Тбілісі.

У цей день Католикос-Патріарх всієї Грузії, Архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Абхазії і Піцунди Ілія II святкує 39 років з Дня інтронізації.

Делегацію УПЦ очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. З нагоди святкування українська делегація привезла мощі святого чудотворця в грузинську столицю. У кафедральному соборі на честь Святої Трійці поклонитися святині змогли тисячі віруючих Грузинської Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих, які зібралися в соборі Самеба зі словами привітання на честь Святійшого і Блаженнішого Патріарха Іллі.

На згадку про зустріч, з вдячністю за молитву Католикоса-Патріарха про український народ і за підтримку Української Православної Церкви Блаженніший Владика подарував Його Святості Почаївську ікону Божої Матері, а Святіший Ілля в дар Його Блаженству передав ікону і свічки, щоб запалити їх перед українськими святинями з молитвою за грузинський народ.

У той же день Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Кафедральний собор святої Сіоні. Його Блаженство вклонився хресту святої рівноапостольної Ніни та іншим святиням, які знаходяться в цьому храмі.

Відвідуючи святині Грузії, Предстоятель УПЦ помолився за мир на українській землі.

за матеріалами офіційного сайту УПЦ