Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа14 лютого, напередодні свята Стрітення Господа Ісуса Христа, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Всенічне бдіння в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Його Високопреосвященству співслужило академічне духовенство. За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл і парафіяни храму.

Після читання Євангелія митрополит Антоній помазав усіх віруючих освяченим єлеєм.

15 лютого, на свято Стрітення, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію в академічному храмі Воскресіння Христового.

Його Високопреосвященству співслужили: голова адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), настоятель храму перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик, старший помічник ректора з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев), вчений секретар КДА протоієрей Василь Яковчук та академічне духовенство.

За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл, парафіяни храму та ветерани бойових дій в республіці Афганістан.

Після прочитання Євангельського оповідання митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Після заамвонної молитви, за існуючою традицією свята, було звершено чин освячення стрітенських свічок.