У Неділю преподобного Іоанна Лествичника митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви

У Неділю преподобного Іоанна Лествичника митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви26 березня, в 4-у неділю Великого посту, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон та духовенство обителі.

За сформованою вже традицією, на Великий піст, Митрополит Онуфрій разом з намісником Лаври митрополитом Павлом і ректором духовних шкіл митрополитом Антонієм перед Літургією звершили чин постригу у чтеців над 4-им класом Київської духовної семінарії.

Також за богослужінням Предстоятель висвятив у сан пресвітера викладача КДС протодиякона Георгія Базюк і на диякона студента II курсу магістратури КДА чтеця Віталія Романюка.

Після Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав семінаристів зі звершеною хіротесією, а студенти, в свою чергу, подякували Його Блаженству, Владиці наміснику і Владиці ректору за можливість ступити на першу сходинку священницького служіння.