Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з відомим британським релігійним діячем Девідом Хасавеєм

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з відомим британським релігійним діячем Девідом Хасавеєм31 травня 2017 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з відомим британським релігійним діячем Девідом Хасавеєм на його прохання. Гостя супроводжував Президент Українського Біблійного Товариства Г. І. Комендант та інші особи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В зустрічі також взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу В. М. Пріц.

Девід Хасавей висловив свою щиру зацікавленість Україною та повідомив про те, що вже зустрічався з лідерами майже всіх українських конфесій. Британський проповідник розповів про свій багатолітній життєвий шлях, про досвід проповіді Слова Божого в різних країнах, про досвід спілкування з християнами в країнах колишнього радянського табору. Гість торкнувся й теми сучасних релігійних проблем у Європі, зокрема загадав про проблему ісламського фундаменталізму, який породив низку терактів у Європі.

Розповідаючи про духовний стан європейського суспільства, Д. Хасавей зазначив, що традиційні християнські спільноти Великобританії позитивно сприйняли Brexit (вихід Великобританії з Європейського Союзу), пояснюючи це тим, що Європа, центром суспільного життя якої історично був Бог, поступово забуває й виштовхує Його на периферію свого суспільного життя. Гість звернувся з проханням про молитви також і «за Великобританію, тому що вона зараз відходить від Бога». Разом з тим, Д. Хасавей висловив своє бажання, щоб Великобританія і Україна розвивали більш тісні зв’язки в усіх сферах, в тому числі й релігійній.

Митрополит Антоній подякував гостю за теплі слова та молитви за Україну. Владика розповів про релігійну і суспільно-політичну ситуацію в нашій країні, зазначивши, що «зараз ми переживаємо дуже складні часи протистояння, братовбивства, люди гинуть. Внутрішня агресія в суспільстві, на жаль, дуже сильно підтримується у ЗМІ. Зараз дуже важко зрозуміти де є суспільна думка, а де є думка ЗМІ, яка нав’язується суспільству. Хоча позиція Української Православної Церкви з самого початку була одна і послідовна – все потрібно вирішувати мирним шляхом. Не потрібно ставити суспільство перед барикадами, тому що там завжди є кров». Владика Антоній розповів, що сьогодні в Україні багато хто говорить про мир, але мало хто щось реально робить. Існує недовіра в суспільстві між конфліктуючими сторонами і як її подолати, поки-що ніхто не знає. «Слово Української Православної Церкви – слово миру і любові. Це прагнення, щоб Захід і Схід були однією державою», – зазначив Керуючий справами Церкви.

На завершення зустрічі митрополит Антоній подарував Девіду Хасавею фотоальбом зі світлинами з Всеукраїнської Хресної ходи, що відбулася в 2016 році.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31