Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації фільму про українське Православ’я (+відео)

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у презентації фільму про українське Православ’я (+відео)12 червня 2017 року в Будинку кіно м. Києва відбулась презентація фільму «Українська Православна Церква: у вірі та істині». Захід очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством у перегляді фільму взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, а також представники духовенства та парафіяни столиці.

Перед показом фільму Предстоятель звернувся до присутніх з напутнім словом про спадщину, яку залишив нащадкам Харківський Архієрейський Собор. Блаженніший владика зауважив: «Ми змогли, зберігаючи істинну віру, зберігаючи канонічність нашої Церкви, знайти той шлях соборного служіння і управління Церквою, який природній для самої Церкви. Я хочу побажати усім нам, дорогі брати і сестри, щоб ми були хранителями тих традицій і правил, які підтвердив Архієрейський Собор у місті Харкові. Це традиції, які допомагають людині в тих складних життєвих обставинах, в яких ми опинилися, зберігати свою людяність, зберігати свою вірність Богові, не озлобляючись на те, що поряд нас відбувається».

Фільм складається з трьох тематичних блоків, які включають коментарі професорів КДА та ієрархів Помісних Церков.  Архімандрит Сильвестр (Стойчев) доступним викладом розповів про догматичне розуміння Церкви. Протоієрей Миколай Данилевич зробив історичний екскурс щодо становлення і сучасного стану вселенської структури Церкви. Третій блок фільму присвячений суспільним викликам, у яких опинилося українське Православ’я.

У фільмі «Українська Православна Церква: у вірі та істині» Ієрусалимський Патріарх Феофіл, а також ієрархи Кіпрської, Елладської, Польської Православних Церков та афонські ігумени висловили позицію Світового Православ’я щодо розколу в Україні.

 
 
http://orthodox.org.ua
March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31