Памя'ть святителя Іоанна Тобольського

Памя'ть святителя Іоанна Тобольського23 червня, в день пам'яті святителя Іоанна Митрополита Тобольського, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив урочистості на батьківщині святителя в м. Ніжин.

Митрополит Антоній звершив Божественну літургію в кафедральному соборі на честь святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Уманьський і Звенигородський Пантелеймон, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим та єпископ Бородянський Варсонофій.

Після читання Євангельського оповідання, владика Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Після Літургії духовенство пройшло хресною ходою по центру Ніжина, звершивши заупокійну літію біля пам'ятника жертвам, загиблим в Києві під час трагічних подій в лютому 2014 року.

На завершення митрополит Антоній привітав усіх віруючих зі святом дня пам'яті святителя Іоанна Митрополита Тобольського.