Свято Казанської ікони Пресвятої Богородиці

Свято Казанської ікони Пресвятої Богородиці20 липня, напередодні свята Казанської ікони Пресвятої Богородиці, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Всенічне бдіння у храмі ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радосте» Києво-Печерської Лаври.

Його Високопреосвященству співслужило академічне духовенство. За богослужінням молився єпископ Ірпінський Климент, студенти Київських духовних шкіл та парафіяни монастиря.

21 липня 2017 року, в день вшанування Піщанського образу Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюм (Харківська область). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архіпастирський візит Предстоятеля також присвячений знаменній події — 20 років оновлення чудотворного образу «Спас Нерукотворний» та 5-ти річчю від утворення Ізюмської єпархії.

Його Блаженству співслужили митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Полтавський і Миргородський Филип, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, архієпископи: Краснолиманський Аліпій, Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, Городницький Олександр, Кам’янський і Царичанський Володимир; єпископи: Бердянський і Приморський Єфрем, Болградський Сергій, Баришівський Віктор, а також духовенство Ізюмської єпархії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви з проповіддю.

Під час служби була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Наприкінці Літургії був звершений молебень перед Піщанською іконою Божої Матері.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав правлячого архієрея Ізюмської єпархії архієпископа Єлисея з усіма знаменними подіями та 10-річним ювілеєм його архієрейського служіння. Після чого Предстоятель вручив церковні нагороди тим, хто потрудився для розвитку єпархії.