Українська Православна Церква урочисто відзначила День Хрещення Русі

Українська Православна Церква урочисто відзначила День Хрещення Русі28 липня, в день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Святому Хрещенні Василія, День Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству співслужив єпископат майже з усіх єпархій УПЦ – 73 архієреї, а також насельники та гості Лаври у священному сані. За богослужінням молилися тисячі парафіян та прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави, а також зарубіжні делегації з Білорусії, Молдови, Румунії, Греції.

Під час малого входу за заслуги перед Українською Православною Церквою та до Дня Хрещення Русі Предстоятелем в сан митрополита були возведені архієпископи: Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Ніжинський і Прилуцькийу Іриней, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. В сан архієпископа були возведені єпископи: Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, вікарій Київської митрополії, Новокаховський і Генічеський Філарет, Ірпінський Климент, вікарій Київської митрополії.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді, у якому розповів про вибір рівноапостольним князем Володимиром віри православної для руського народу та про його особисте преображення після святого хрещення. Предстоятель закликав всіх вірних «намагатися бути гідними послідовниками святого предка». «Рівноапостольний князь Володимир для нас є не тільки просвітителем і хрестителем, а й прикладом того, як Божа Благодать може найлютішого грішника перетворити на “красне сонечко”».

За Літругією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх вірних Української Православної Церкви з Днем Хрещення Русі, а також прикликав Боже благословення на усіх присутніх.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ