Українська Православна Церква молитовно відзначила третю річницю інтронізації свого Предстоятеля

Українська Православна Церква молитовно відзначила третю річницю інтронізації свого Предстоятеля16 серпня, напередодні річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври було звершено урочисте Всенічне бдіння.

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні членів Священного Синоду Української Православної Церкви митрополита Кам'янець-Подільського і Городоцького Феодора, керуючого справами УПЦ, ректора КДАіС митрополита Бориспільського і Броварського Антонія і сонму архієреїв.

17 серпня, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври було звершено Божественну літургію. Урочисте богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ, а також численне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Під час малого входу з уваги до архіпастирських трудів був возведений в сан митрополита архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. В сан архієпископа були возведені єпископи: Обухівський Іона, Банченський Лонгин, Конотопський і Глухівський Роман.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви, яка з усіх регіонів України зібралася під склепінням Успенського собору, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого владику з третьою річницею інтронізації. Від Руської Православної Церкви Закордоном Митрополита Онуфрія привітав єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання та благословив усіх вірян. Після чого Предстоятеля мала змогу привітати чисельна паства.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив церковними орденами архієреїв, які у поточному році відзначають особисті ювілеї від Дня народження та Архієрейської хіротонії.

за матеріалами офіційного сайту УПЦ