25 серпня митрополит Бориспільський Антоній святкує 50-річчя

25 серпня митрополит Бориспільський Антоній святкує 50-річчяКеруючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній 25 серпня відзначає своє 50-річчя на батьківщині, на Закарпатті, в селі Чумальово Тячівського району, в оточенні рідних та близьких людей. Про це пише Центр інформації УПЦ.

З 50-річним ювілеєм митрополита Антонія привітали Предстоятель УПЦ, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій та архієреї зарубіжних Православних Церков, яких пов'язує багаторічна дружба з ювіляром.

У своєму вітанні Предстоятель підкреслив, що митрополит Антоній своїм благочестивим прикладом надихає віруючих: «Підперезані Христом на служіння Святій Церкві, Ви безропотно ідете туди, куди кличе Вас голос Священноначалія, озброївшись міцними сітями євангельського благовістя, щоби глаголами вічного життя уловити для Царства Небесного усіх, хто хоче спасіння».

Митрополит Кітруський, Катерининський і Платамонський Георгій Елладської Православної Церкви вважає, що «митрополит Антоній як ієрарх – священнодостоїн. Як християнин, владика Антоній має тверду віру в Христа та розуміння важливості своєї церковної місії».

Архієпископ Вроцлавський і Щетинський Георгій Польської Православної Церкви розповів, що «митрополит Антоній несе титанічний подвиг, крім єпархіального життя будучи керуючим справами Української Православної Церкви та ректором Київських духовних шкіл».

Митрополит Тамасоський і Оринійський Ісая Кіпрської Православної Церкви сказав, що митрополита Антонія «завжди турбувало майбутнє Церкви в Україні, і він хотів залучити до Церкви багатьох молодих людей, щоб вони могли побудувати здорове православне майбутнє».

Архієпископ Верейський Євгеній (Решетніков) зазначив, що «як один із найближчих помічників Предстоятеля УПЦ, він перебуває в курсі всіх справ загальноцерковного характеру, в усьому поділяє труди Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який окормляє багатомільйонну паству».

Єпископ Бежецький і Весьєгонський Філарет (Гаврін) заявив, що митрополит Антоній поєднує в собі кращі якості ченця-аскета, вченого-богослова і прекрасного адміністратора, а єпископ Бобруйський і Биховський Серафим (Білоножко) – що владика Антоній – «на передовій, він собі не належить, його життя все в Церкві і для Церкви».