У Київських духовних школах відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція

У Київських духовних школах відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція24 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Київській духовній академії відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція «Духовна і світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи». Науковий форум відбувся на базі Київських духовних шкіл. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього року конференція була присвячена 200-річчю Київської духовної семінарії. Також у 2017 р. виповнилось 200 років з дня народження відомого вченого-візантолога та церковного діяча, з ім’ям якого пов’язаний період розквіту діяльності Руської духовної місії у Єрусалимі, випускника та викладача Київської духовної академії архімандрита Антоніна (Капустіна). Цьому ювілею в рамках конференції була присвячена окрема секція.

Пленарне засідання пройшло в актовому залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Президію засідання склали керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Боярський Феодосій, перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, проректор з науково-богословської роботи КДА Володимир Бурега та секретар Вченої ради КДАіС прортоієрей Василій Яковчук.

Відкриваючи конференцію митрополит Антоній подякував гостям за участь у форумі і наголосив на важливості наукового діалогу між фахівцями у різних галузях на шляху до розвитку духовної освіти. Ректор КДАіС повідомив, що цього року в конференції беруть участь понад 80 доповідачів з духовних і світських ВНЗ України та зарубіжжя. Його Високопреосвященство також озвучив вітальний адрес учасникам та гостям конференції Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, після чого презентував доповідь «Архімандрит Антонін (Капустін) та Київська духовна академія».

Пленарне засідання продовжив виступ доктора історичних наук, доктора церковної історії, професора Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету Сухової Наталії Юріївни на тему: «Вчене монашество у Київській духовній академії у період навчання та викладання архімандрита Антоніна (Капустіна) (1839-1850)».

Завершилося пленарне засідання виступом проректора з науково-богословської роботи КДА Володимира Вікторовича Буреги, який презентував наукові видання, здійснені Київської духовною академією за останній час.

Після пленарного засідання учасники та гості конференції мали нагоду познайомитись з виставкою, присвяченою 200-річчю з дня народження архімандрита Антоніна (Капустіна).

Студенти та гості були запрошені до святкової трапези, після якої конференція продовжила роботу у 8-х секціях: «Історичний шлях Православ’я: до 200-річчя з дня народження архімандрита Антоніна (Капустіна)», «Питання екзегетики та герменевтики Святого Письма», «Актуальні питання вивчення та викладання богослов’я», «Історія духовних шкіл», «Церковне мистецтво, духовна освіта та педагогіка: історичний досвід та перспективи», «Студентська наука в духовній школі: богословські дисципліни», «Студентська наука в духовній школі: церковно-історичні дисципліни», «Студентська наука в духовній школі: церковно-практичні дисципліни».

http://church.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31